برنامه نویسی آردوینو

آردوینو چیست؟

همین الان برای ثبت سفارش برنامه نویسی خودت و یا مشاوره رایگان از کارشناسان ما تماس بگیر!

آردوینو

آردوینو پلتفرمی متن باز بر پایه میکروکنترلرها و مبتنی بر سخت افزار و نرم افزار آسان است که برای انجام پروژه های الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد. نرم افزار آردوینو (Arduino) در ویندوز، لینوکس و مک قابل اجراست و به خاطر اوپن سورس بودن سخت افزار آردوینو، برای مبتدیان و کاربران پیشرفته به آسانی انعطاف پذیر می باشد.
در این مقاله از مجله سافت ان جی سعی داریم به معرفی کامل برد آردوینو، انواع و کاربردهای آن بپردازیم؛ با سافت ان جی همراه باشید.

آردوینو یونو Arduino UNO

آردوینو چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟

آردوینو (Arduino) یک پلتفرم الکترونیکی متن باز است که بر اساس برد میکروکنترلر ساده تهیه شده است و دارای محیط توسعه برای نوشتن نرم افزار برای کار با برد می باشد. آردوینو از دو قسمت تشکیل شده است. اولی برد الکترونیکی که از یک میکروکنترلر به عنوان پردازنده کمک می گیرد و دیگری قسمت IDE که در کامپیوتر نصب می شود و برای نوشتن کد و اجرای آن در آردوینو به کار می رود.
هدف اصلی ساخت و تولید آردوینو این است که برای همه ی افراد این امکان را فراهم می کند تا که بتوانند به راحتی از میکروکنترلرها استفاده کنند. برد آردوینو کاربردهای فراوانی دارد؛ از مهم ترین کاربردهای آن کنترل کردن LEDها، ایجاد اشیای تعاملی، کنترل لامپ ها، صفحه های نمایش، موتورها و سایر خروجی های فیزیکی، گرفتن تعدادی ورودی از سوییچ و حسگرها می توان اشاره کرد.

علت محبوبیت برد آردوینو

پلتفرم آردوینو در بین علاقمندان به یادگیری الکترونیک طرفدار زیادی پیدا کرده است که این محبوبیت به دلایل زیراست:

• در مقایسه با دیگر پلتفرم های میکروکنترلرها نسبتا ارزان و کم هزینه است.
• مستقل از سیستم عامل می باشد و برخلاف سایر پلتفرم ها که فقط بر روی ویندوز قابل اجرا هستند برروی ویندوز، مک و لینوکس اجرا می شود.
• قابل توسعه و منبع باز (open-source) است.
• محیط برنامه نویسی ساده و شفاف

انواع برد آردوینو

آردوینو دارای انواع گوناگونی است که برای کار خاصی استفاده می شوند؛ در ادامه سافت ان جی به توضیح هر کدام می پردازد.

• آردوینو نانو

از پرکاربردترین بردها آردوینو نانو است که دارای ابعاد کوچک و وزن کم تر می باشد. این برد دارای تراشه Atmega328 از خانواده AVR است که دارای 32 کیلوبایت حافظه برای برنامه نویسی می باشد. از آردوینو نانو در پروژه های اینترنت اشیا، هوشمندسازی رباتیک و کوادکوپترها و پروژه های پزشکی استفاده می شود.

• آردوینو Uno (یونو)

آردوینو یونو تمام ویژگی های ذکرشده ی آردینو نانو را دارد با این تفاوت که ابعاد این برد، از نانو بزرگتر است و تعداد پایه های زیادی دارد.

• آردوینو مگا

آردوینو مگا دارای تعداد پایه ی بیشتری نسبت به آردوینو نانو و یونو است و همچنین دارای تراشه Atmega2560 و حافظه 256 کیلوبایت را دارد که از آردوینوهای ذکر شده حافظه زیادتری را دارا می باشد.

• آردوینو Lilypad

از دیگر بردهای پرکاربرد در گجت های پروازی آردوینو Lilypad می باشد که بردی با قابلیت بالا در اندازه کوچک و وزنی بسیار سبک است. این برد دارای دو مدل مختلف است. در برخی مدل ها از تراشه ATmega168 به عنوان تراشه اصلی استفاده شده و در برخی مدل های دیگر از تراشه Atmega328 استفاده می شود.

• آردوینو Due

برد آردوینو دیو پرکاربردترین بردهای آردوینو به خاطر دارابودن پین های بیشتر، قدرت پردازشی بالا، توان اتصال موس و کیبورد می باشد. همچنین برای پردازش سنگین استفاده می شود. این برد دارای سرعت 84 مگاهرتز و حافظه فلش 512 کیلوبایت می باشد.

• آردوینو مینی و پرو مینی (Arduino Mini & Pro Mini)

یکی دیگر از بردهای پرکاربرد مینی و پرومینی می باشد که دارای اندازه کوچک و بسیار سبک هستند. در حوزه رباتیک و ساخت دستگاه های پروازی مانند ربات های پرنده و کوادکوپترها استفاده می شوند.

مقالات مرتبط

2 پاسخ

    1. سلام بله لطفا با شماره مجموعه سافت اِنجی بخش سفارش پروژه تماس بگیرید.
      تلفن تماس: 02171057737

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *